Tianjin,Kina 3. legnagyobb város-tartománya

small-panorama.jpg

Tianjin, Kína 3. legnagyobb városa fölött, gyakran siklanak át nyugati emberek, de ennek van egy több mint 8 milliós lakossága és a leghozzáférhetőbb városok közül az egyik az országban.

Tianjin 1984-ben termelte Kína durva ipari output-jának majdnem 4 százalékát miközben tartozott, 2-a csak Shanghainak. A város tengeri-vegyészeiért vetekszik Pekinggel a felsőoktatás fő központjaként és egy növekvő nyilvános internet-hozzáférési hellyel is, textil, és vegyipari iparágak. Vannak 29 főiskola és 148 kutatóintézet, ami 4000 ipari vállalkozással egyetemben a városban helyezkedett el. Valamint 1984-ben a kormányzati hivatalnokok kijelölték Tianjint, egy parti várost.

S 1985-ben odaadta a városi különlegess prioritású helyszínként közös-vállalkozások-operációkért. Tianjinnél, Pekinggel és Shanghaijal egyetemben van a státusza, felelőssége, és egy tartomány erejével és közvetlenül igazgatja a központi kínai kormány.  Tianjinben lakó városi vendégek száma több mint 5.5 millióra növekedett ez több mint 2.5 millió az 1950-es évek elejétöl 1985 végéig. A születési ráta az 1980-as évek eleje folyamán viszonylag magas volt Tianjinben, bár körülbelül 94 százalékos volt, minden születés első születés volt.

Ezt a magas első születési rátát megmagyarázza a tény, hogy a hivatalos minimális házassági kort 1981-ben csökkentették. Arra számítanak az, hogy a jövőbeli születési ráták alacsonyak lesznek, a  tény miatt, hogy a házassági hatás elkeskenyedik, és az emberek száma a sok gyerek válalási kor végül hanyatlani fog. Az országnak a Tianjin jövőjére vonatkozó tervei kiemelkedőek, gondolnak abban a nemzeti gazdasági átszervező erőfeszítésben, ami kezdődött, az 1979 korszerűsítéskampány.

Kína hetedik öt éves terve (1986-90) arra koncentrál részben, hogy termelést növeljen és előléptető exportra termelt árucikkek, fenntartó teljes foglalkoztatottság, és gyorsuló Tianjinben levő otthont adó és másik nyilvános létesítmények szerkezete. Ekkor kínai vezetők tervezik azt, hogy gyorsítják Tianjin — Tangu összekötését, kikötői városának a fejlesztését.

A fejlesztők szintén dolgoznak megalkotnak egy olyan területi háromszöget, ami össze fogja kapcsolni Tianjin városait, Pekinget, és Tangshant.   

3,836 Responses to “Tianjin,Kina 3. legnagyobb város-tartománya”

  1. Magyar Melinda Says:

    nagyon szep es nagyon szivesen el mennek oda es mivel a baratom szulo hazja ezert mar csak jo hely lehett


Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer