Kő Pál tollából

Pár napja földrengés volt Limburg tartományban. Este kilenckor történt, erőssége 4.5, károkról, sérülésekről nem érkezett jelentés. Ennek ellenére száz év óta a második legerősebb rengésként emlegették, (az első 1992-ben volt) és mint ilyen, a média nagy érdeklődésére tarthatott számot. Magam csak a másnap reggeli újságból értesültem, miszerint Limburg lakossága megrémült a földrengéstől. Az idegek borzolására leírták szegény Peter esetét, aki a földmozgások hatására leesett kalitkája ülőrúdjáról!

A “borzalmas eset” megihlette a Kő (Steen) Pál nevű újságírót, aki Horror címmel írt a szombati újságba egy ironikus, humoros  cikket. Valami ilyesmi volt:

A földrengésnek további szörnyű következményei kerültek ma napvilágra.  Négyesikerpatakon egy családnak a pekingi kiskutyáját nemrég el kellett altatni, mert gyógyíthatatlan Parkinson kórja volt. Mindjárt szert tettek egy új pekingi pincsire, elképzelhetni a család rémületét, amikor a kettes számú kutya csütörtök este vadul remegni kezdett. Azt hitték, ő is elkapta a kórt!

De ez még semmi. Mikorfalván egy gazdának két kendermagos kakasa van, akik  este kilenckor éktelen kukorékolásba fogtak. Sajnos, az idegi károsodás maradandónak bizonyult, az állatok bioritmusa megváltozott, a szörnyű nap óta háromnegyed órás késéssel ébresztenek.

Egy idős hölgy az ominózus estén elhunyt tengerimalacának urnába zárt hamvaihoz beszélt éppen – hogy érezze, nem feledték el – amikor a porcelán edény egyszer csak reszketni kezdett és odébbugrált a polcon. A rengés még haló poraikban is hatást gyakorol az állatok érzékeny idegrendszerére.

A Héterdőben élő aranyhal-ikerpár, Gemma és Guido akváriumában a Spongyabob-házikó dőlt el, szerencsére a két G megúszta egy nagy ijedséggel az esetet. Még elgondolni is rémes, hogy a romok alatt maradhattak volna.

Ebből a kis szösszenetből némi önirónia is kicseng, a hollandok a házikedvenceiket olykor az emberek elébe is helyezik.

Még egy kis apróság a földrengés kapcsán. Az élelmes hollandok mindenből képesek üzletet csinálni, a neten alig 15 euróért lehet rendelni földrengés-emlékpólót.

tshirt.jpg

Comments are closed.


Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer